Дървени материали за изработка на врати

Днес са известни всевъзможни материали за изработка на врати, но някога и като първи още от хилядолетията назад е било дървото.

От неговата преработка, хората правели мебели, лодки, играчки, прозорци и така поставили началото на вратите.

Сред най-широко разпространени и използвани са няколко конкретни типа дърво. Челни позиции заемат врати направени от дъб. Те гарантират твърдост, здравина, устойчивост и многообразни цветови решения. Преди да се получи желания вид на врати, дървото, трябва да е добре изсушено. С качествената обработка от него могат да се получат луксозни продукти, в естествена красота.

Друг ценен материал избиран при изработка на врати е дървото дъб. Този материал предлага топла, светла и мека визия на вратите и това го превръща в изключително подходящ и търсен за модерния интериор.

Американски махагон предлага висока устойчивост при температурни колебания и влага, а това от своя страна го нарежда сред най-желаните материали за врати от дърво.

За врати от череша, клен и орех, всеки сам може да избира, в зависимост от предпочитанията си. И трите типа материали на дървета са ценни.

Врати изработени от бор са много надеждни и предпочитани. В състава си иглолистното дърво съдържа смола, а тя сигурно го защитава от влага и температурни аномалии.

За избор на добра врата, хората залагат до голяма степен на класа. Красива е всяка врата изработена от естествени материали като дърво. Сама по себе си дървесината придава топлина, стил и съвършенство, като позволява обработка и създаване на разнообразен релеф. Това се постига, чрез т. нар. дърворезба.

За идеални врати от дървен материал се смятат тези изработени от бук, дъб и махагон.